Een leven vol liefde en plezier. Yoga workshops, yogareizen, persoonlijke groei. | Gezond recept: lekkere andijvie salade voor een persoon
Een gezonde salade voor een persoon met andijvie en geroosterde bloemkool. Deze gezonde lunch is snel klaar en gemakkelijk te maken.
gezonde salade recept, recept andijvie, eenpersoons lunch recept, eenpersoons salade recept, gezonde salade recept
15884
post-template-default,single,single-post,postid-15884,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,columns-4,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Gezond recept: lekkere andijvie salade voor een persoon

Gezond recept: lekkere andijvie salade voor een persoon

misschien niet zo easy als je van me gewend bent…. maar wel vol liefde!

 

Ingredi├źnten voor een salade (goede lunch) voor 1 persoon:

  • Andijvie 1/4 van een kleine krop (of 1 klein zakje voorgesneden)
  • Handje gemengde sla naar keuze, botersla past er goed bij
  • 1 kleine tl tahin (soms schrijven ze tahini op de pot, is hetzelfde)
  • Vers sinaasappelsap van een halve sinaasappel
  • 4 tl lekkere olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • handje verse peterselie
  • 1/4 bakje kiemen bijvoorbeeld alfalfa
  • 1/2 potje = 200 gram voorgekookte kikkererwten (linzen is ook lekker)
  • Zout
  • Drie worteltjes
  • 5 cherrytomaatjes
  • 1/3 kleine bloemkool
  • kerrie
  • Extra olijfolie voor wortel en bloemkool
  • 3 el pompoenpitten
  • 50 gram geitenkaas (zachte)
  • optioneel: kant en klare slasaus // pecannoten extra

 

Bereiding van deze gezonde salade voor een persoon

Verwarm de heteluchtoven op 200 graden, of gewone oven op 220 graden.

Snijd de wortels in schuine reepjes.

Snijd de bloemkool in dunne plakken van een 1/2 cm.

Meng bloemkool met 1/2 el olijfolie, 1 tl kerrie en 1 tl zout.

Meng wortel met 1/2 el olijfolie.

Bedek een bakplaat met bakpapier, leg daarop bloemkool en wortel, bak 15 minuten in de oven.

 

Ondertussen was en snijd de andijvie en sla.

Leg op een bord.

 

Maak dressing van:

1 tl tahin, verse sinaasappelsap, 4 tl olijfolie, 1/2 tl zout, 1/2 tl komijn.

Goed mengen, proeven of het smaakt, evt extra olijfolie en dan 2/3 over de sla gieten.

 

Daarna:

Halveer de cherrytomaatjes.

Rooster de pompoenpitten op halfhoog vuur tot ze poppen (dit doe je zonder olie)

 

Schep kikkererwten, bloemkool, wortel, tomaatjes op de sla.

Schenk de rest van de dressing erover.

Daarover heen de kaas brokkelen.

Serveer met kiemen, pitten en verse peterselie.

Laat me (met foto) weten wat jij ervan gemaakt hebt :))))

Liefs,
Hanneke

 

Meer h’eerlijke geheimen ontdekken uit mijn┬ákeuken? Kom ze proeven tijdens een retreat! www.avontuurvanheerlijkleven.nl

 

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie