Een leven vol liefde en plezier. Yoga workshops, yogareizen, persoonlijke groei. | Gezond recept: Snelle veganistische wortel-vijgensoep
Gezonde, makkelijke en snelle wortel-vijgensoep.
yoga, gezond recept, snel koken, healty food, gezond leven, veganistisch
16013
post-template-default,single,single-post,postid-16013,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,columns-4,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Gezond recept: Snelle wortelsoep met vijgen

yoga, healthyfood, vegetarisch, gezondrecept, veganistisch

Gezond recept: Snelle wortelsoep met vijgen

Simpele en gezonde wortelsoep

Wat een geluk! Ik had zin in een soepje en vond nog een paar biologische wortels in de groentelade van de koelkast. Ik bedacht me dat ik ook nog wat vijgen had liggen en besloot te experimenteren. Met fijn resultaat en al klaar in 20 minuten.

Naast lekker is deze soep ook nog eens super gezond. Zowel wortels als vijgen bevatten vitamine A, onmisbaar voor een stralende huid. Daarnaast bevatten ze beide vitamine B, onder meer goed voor je spijsvertering en hormoonhuishouding.

Wortels zitten daarnaast bomvol vitamine C, wat je lichaam in tijden van seizoenswisseling goed kan gebruiken om je weerstand te verhogen.

Vijgen bevatten veel vezels en meer mineralen (o.a. calcium en ijzer) dan veel andere vruchten. Een boost voor je hart, botten en bloedvaten.

Ingrediënten snelle wortelsoep

Voor 2 personen

Lekker als stevige lunch

  • 4 Biologische wortelen
  • 5 Gedroogde vijgen (3 voor de soep + 2 voor garnering)
  • 1 Rode ui
  • Klein stukje gember
  • 1 Groentebouillonblokje
  • Paar blaadjes basilicum (voor garnering)
  • Olijfolie
  • 0,5 liter water
  • Peper
  • Zout

 

Bereiding wortelsoep met vijgen

  1. Snijd de ui in kleine snippers en fruit deze in de pan met wat olijfolie.
  2. Snijd de wortels in kleine stukjes en bak even met de ui mee.
  3. Doe het bouillonblokje en het water erbij en laat 10 minuten doorkoken.
  4. Snijd ondertussen de vijgen en gember in kleine stukjes en laat deze ook nog 3 minuten mee koken.
  5. Haal de soep van het vuur en pureer de soep tot een glad geheel met de blender of staafmixer.
  6. Garneer in kommen met een gedroogde vijg en blaadje basilicum.
  7. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Smakelijk!

Liefs,
Sophie

Avontuur van h’eerlijk leven yogaretreats

Yogaweekend aan zee, stilteweekend aan zee, stilteweekend in de natuur, yoga midweek aan zee, yogaweek op Ibiza, tijdens alle retreats van Avontuur van h’eerlijk leven serveren we glutenvrij, vers en vegetarisch eten. De geheimen uit de keuken delen Italiaanse oma’s niet… maar omdat er zo veel vraag is naar Hanneke’s recepten delen wij ze wel. Lekker smullen en ons vooral wel verklappen of het thuis net zo goed smaakte!

Geen reactie's

Geef een reactie