Een leven vol liefde en plezier. Yoga workshops, yogareizen, persoonlijke groei. | Veganistische noedelsalade recept
Lekker yoga recept, een veganistische noedelsalade boordevol groente met een Aziatische dressing van tamari en tahin. Super makkelijk en gezond.
noedelsalade recept voor een persoon, eenpersoons salade recept, gezond recept voor een persoon, yoga recepten
16078
post-template-default,single,single-post,postid-16078,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,columns-4,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Gezond yoga recept: Veganistische Aziatische noedelsalade

noedelsalade recept, eenpersoons noedelsalade recept

Gezond yoga recept: Veganistische Aziatische noedelsalade

Tijdens de yogaretreat werd er gesmuld van deze glutenvrije biologische noedelsalade. Het recept is een variatie op een (veel ingewikkelder ;-)) recept van mijn yogachef Rosalie.

Een Aziatische dressing met tamari en tahin, zeewier & sesamzaad voor de nodige calcium, heel veel groene groente voor veel energie en te gekke glutenvrije noedels.

Ingrediënten noedelsalade recept

Voor 1 persoon

Lekker als lunch of diner.

Dressing:

  • 1 eetl. tamari
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl tahin
  • 1,5 el ahornsiroop

 

Overige ingrediënten voor deze gezonde glutenvrije salade:

  • 100 gram chinese kool, in reepjes gesneden
  • 1/4 komkommer, in dunne reepjes of plakjes gesneden
  • 1 kleine wortel, in dunne reepjes gesneden of in sliertjes
  • 100 gram spinazie
  • 1/2 geroosterd norivel, in blokjes knippen
  • 2 groene asperges
  • 50 gram glutenvrije noedels (boekweit, bruine rijst etc.) ik kies die van Clearspring
  • Olijfolie
  • Sesamzaad, even roosteren
  • Zeezout

glutenvrije noedelsalade recept

Bereiding noedelsalade

Voor de dressing: blend alles in een blender of met je staafmixer tot een romige, gladde saus. Roeren met een vork kan natuurlijk ook.

De salade:

  1. Blancheer de kool kort in kokend water (maximaal 1 minuut) giet af en overgiet met veel koud water. Rauw eten kan ook.
  2. Voor de asperges: blancheer ze ook kort tot ze net gaar zijn (1 minuut). Giet af en overgiet met koud water. Leg apart.
  3. Week de noedels gaar. Giet af en spoel om met koud water. Meng de noedels met olijfolie.
  4. De groentes: meng ze met de noedels en dressing.
  5. Garneer daarna de salade met de geblancheerde asperges.
  6. Bestrooi met geroosterd sesamzaad en de fijngesneden norireepjes.

Smakelijk eten!

Liefs,
Hanneke

Avontuur van h’eerlijk leven yogaretreats

Yogaweekend aan zee, stilteweekend aan zee, stilteweekend in de natuur, yoga & dans week in Portugal, yogaweek op Ibiza, tijdens alle retreats van Avontuur van h’eerlijk leven serveren we glutenvrij, vers en vegetarisch eten. De geheimen uit de keuken delen Italiaanse oma’s niet… maar omdat er zo veel vraag is naar Hanneke’s recepten delen wij ze wel. Lekker smullen en ons vooral wel verklappen of het thuis net zo goed smaakte!

Geen reactie's

Geef een reactie