Een leven vol liefde en plezier. Yoga workshops, yogareizen, persoonlijke groei. | Vegetarische bourguignon recept uit de gezonde makkelijke keuken van Avontuur van h'eerlijk leven
Vegetarische bourguignon recept uit de gezonde makkelijke keuken van Avontuur van h'eerlijk leven. Dit recept is glutenvrij, verwarmend en snel klaar. Tijdens yogaretreats zouden we je dit kunnen serveren :-)
vegetarische bourguignon, recept vegetarische bourguignon, glutenvrije bourguignon recept, yoga recept, gezond recept, yoga, yoga food,
15896
post-template-default,single,single-post,postid-15896,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,columns-4,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Gezond yoga recept: vegetarische bourguignon

vegetarische bourguignon, yoga food, vegetarisch recept, makkelijk gezond recept vegetarisch, glutenvrije bourguignon recept

Gezond yoga recept: vegetarische bourguignon

Vegetarische glutenvrije bourguignon

De regen tikt tegen de ruit terwijl ik dit typ. De herfst is begonnen. Een periode om lekker naar binnen te gaan en te smullen van een voedzame maaltijd.

Deze vegetarische bourguignon is een variant op de bekende boeuf bourguignon. Heel lekker, gezond, makkelijk en snel klaar. Omdat je geen vlees gebruikt is uren sudderen niet nodig. Maar zo’n mooie sudderpan kan natuurlijk nooit kwaad.

Recept vegetarische bourguignon

Voor twee personen.

Ingrediënten:

  • 3 sjalotjes gehalveerd
  • 2 wortels in plakjes
  • 1 pastinaak in blokjes van 1 cm
  • 1 teen knoflook
  • 1 flinke el tomatenpuree
  • 3 el kikkererwtenmeel (of andere glutenvrije meelsoort)
  • 200 ml rode wijn (shiraz)
  • 300 ml water
  • 1 bouillonblokje
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 250 gram champignons
  • olijfolie
  • zout & peper
  • optioneel: verse peterselie en 1 tl citroensap voor bij de champignons
  • optioneel: serveer met aardappelpuree OF bruine rijst en linzen

Bereiding:

  1. Kook wortels 1 minuut.
  2. Verwarm een flinke scheut olie in een braadpan (of koekenpan) en bak daarin op zacht vuur de sjalotten.
  3. Voeg de heel kort gekookte wortel toe en bak nog vijf minuten op zacht vuur.
  4. Hak de knoflook fijn en voeg deze samen met tomatenpuree en meel toe aan de braadpan. Bak een minuut mee, blijf roeren.
  5. Draai vuur hoog. Blus af met rode wijn en voeg als je geen alcohollucht meer ruikt (na ongeveer halve minuut) ook water, bouillonblokje, laurier en tijm toe. Draai vuur laag en laat 12 minuten pruttelen.
  6. Snijd de champignons in partjes of plakjes. Bak in een andere (droge) koekenpan de champignons met peper en zout tot ze flink slinken. Draai vuur uit en meng optioneel met peterselie en 1 tl citroensap.
  7. Voeg de champignons dan toe aan de vegetarische bourguignon en serveer!

Lekker met aardappelpuree of zachtgekookte bruine rijst en linzen.

 

vegetarisch recept, yoga keuken, yoga food, gezond recept, vegetarische bourguignon, vegetarisch eten vegetarische bourguignon recept glutenvrij yoga

Avontuur van h’eerlijk leven yogaretreats

Yogaweekend aan zee, stilteweekend aan zee, stilteweekend in de natuur, yoga midweek aan zee, yogaweek op Ibiza, tijdens alle retreats van Avontuur van h’eerlijk leven serveren we glutenvrij, vers en vegetarisch eten. De geheimen uit de keuken delen Italiaanse oma’s niet… maar omdat er zo veel vraag is naar Hanneke’s recepten delen wij ze wel. Lekker smullen en ons vooral wel verklappen of het thuis net zo goed smaakte!

Geen reactie's

Geef een reactie