Badbevalling, bevallen in bad.

Badbevalling, bevallen in bad.

In bad bevallen, badbevalling.

Deze video is onderdeel van de online zwangerschapscursus Avontuur van veertig weken. Omdat ik het heel belangrijk vind dat elke vrouw vol vertrouwen keuzes kan maken die bij haar passen tijdens de zwangerschap en bevalling delen we deze informatie over bevallen in bad ook hier. Vragen? Laat het gerust weten!

Wist je dat je ook in bad kan bevallen?

Er zijn speciale bevalbaden te koop waarin je de ruimte hebt om te bewegen en tegelijkertijd heerlijk in je cocon zit. Een bevalbad kan je ook huren. De zwaardere weeën kan je opvangen in warm water.

Bevallen in bad of tijdens je bevalling in bad gaan is vooral fijn als je normaal ook van badderen houd.

De warmte ontspant en omdat je de zwaartekracht in water veel minder voelt voel je jezelf lichter. Het bad nodigt meestal ook uit tot een meer hands-off bevalling omdat er niet zomaar iemand bij je kan. Uberhaupt dien je altijd toestemming te geven voor toucheren, aanraking etc. het water werpt echter een extra barriere die vaak zorgt voor meer respect.

Je kan zowel thuis als in het ziekenhuis of geboortehuis bevallen in bad.

In sommige ziekenhuizen is een bad aanwezig in andere ziekenhuizen kan je zelf een bevalbad meenemen. Informeer vooraf naar de mogelijkheden. De baby’s hartslag kan gewoon beluisterd worden onder water, je hoeft hiervoor niet uit het bevalbad te komen.

Voordelen van in bad bevallen en nadelen van bevallen in bad.

Ik kan je alles vertellen over bevallen in bad, maar Marieke Verschelling is vroedvrouw en weet er nog veel meer van. Ze is holistisch verloskundige en geeft ook voorlichtingsavonden over bevallen in bad. In deze video van een uur nemen we je mee in de wereld van een bevalling in bad en kan je ontdekken wat de voordelen zijn van in bad bevallen en wat de nadelen zijn van in bad bevallen, plus of het bij jou past.

Een doula bij je bevalling, zwangerschapsyoga, post partum yoga? www.hannekemegens.nl

Bevallen met vroedvrouw Marieke? www.holistischeverloskunde.nl

Wil je een goede zwangerschapscursus volgen in je eigen huis? www.avontuurvanveertigweken.nl

Geen reactie's

Geef een reactie

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.