Rijstsalade met granaatappelpitjes en aubergine uit de oven

Dit gerecht is licht verteerbaar en een perfecte maaltijd voor een yogales of workout. Ook makkelijk mee te nemen naar je werk de volgende dag.

Ingrediënten voor vier personen

  • 300 gram (witte) basmati rijst
  • 2 potje kikkererwten (a 400 gram per stuk)
  • 1 rode ui
  • 2 aubergines
  • 1 bakje granaatappelpitjes (of 2 granaatappels)
  • 200 gram pecannoten
  • 200 gram feta
  • 50 gram rozijnen
  • 1 verse citroen
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 bosje verse munt
  • olijfolie
  • zout, vers gemalen zwarte peper

Bereiding van deze lekkere gezonde rijstsalade

30 minuten (plus 1 uur voor de aubergine in de oven, je kan hem ook zonder aubergine maken)

Oven verwarmen op 175 graden Celcius.

Kook de rijst volgens de verpakking.

Giet de kikkererwten af.

Snijd de ui ragfijn. Doe in zeef en overgiet met 1,5 liter kokend water. Daarna direct met ijskoud water blijven afspoelen tot je ui weer koud is. Dit proces maakt je ui makkelijker verteerbaar.

Halveer de aubergines in de lengte en snijd ze kruislings in (niet te diep maar net ff je mes er in laten glijden, voor smaak en mooi patroon).  Besprenkel je aubergines met zout en olijfolie. Daarna een uur in de oven op 175 graden, check na een half uur of ze goed gaan. Ze mogen helemaal zacht worden.

Als je een hele granaatappel hebt, trommel er op met een houten lepel nu die nog dicht is, zo komen de pitjes los. Daarna doorsnijden en pitjes er uit halen, heel mindful werkje!

Rooster de pecannoten in een droge koekenpan tot ze lekker beginnen te ruiken. Daarna uit de pan op een bord leggen zodat ze niet verder roosteren.

Brokkel de feta fijn.

Pers de citroen uit, vang het sap op.

Scheur de blaadjes munt af en snipper fijn.

Snijd koriander met steel en al fijn.

Rijst in een grote schaal mengen met kikkererwten, ui, granaatappel, rozijnen, noten, feta. Voeg dan helft van citroensap, klein handje munt en klein handje koriander toe. Meng, proef. Voeg royaal olijfolie, zout en peper toe. Eventueel meer citroensap.

Proef en serveer met aubergine uit de oven.

Tip: Je kan restjes van deze salade de volgende dag ook meenemen naar je werk!

x

Hanneke

En de keukenprinsessen van Avontuur van h’eerlijk leven

 

Avontuur van h’eerlijk leven

Yogaweekend aan zee, stilteweekend aan zee, stilteweekend in de natuur, yoga midweek aan zee, yogaweek op Ibiza, tijdens alle retreats van Avontuur van h’eerlijk leven serveren we glutenvrij, vers en vegetarisch eten. De geheimen uit de keuken delen Italiaanse oma’s niet… maar omdat er zo veel vraag is naar Hanneke’s recepten delen wij ze wel. Lekker smullen en ons vooral wel verklappen of het thuis net zo goed smaakte!

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.