Gisteren hadden we het over moeder zijn na de yoga. Hoe gewoon leefgemeenschappen zijn in bijvoorbeeld Australië en hoe het hier in Nederland ieder voor zich (als stel) is. Voor mij zat er nog een laagje onder: namelijk hoe je zelf vorm geeft aan je leven.

Een aantal moeders ervoer sinds ze mama zijn een enorme beperking in hun vrijheid. Een van de moeders vond dat haar hele leven totaal was veranderd, dat alles om het kind draaide. Ze begon nu, haar jongste is twee, pas weer een beetje te landen..

Best shocking, na twee jaar! Maar niet vreemd weet ik uit mijn omgeving, dus oh zo mooi om erover te praten. Zoveel vrouwen, zoveel ervaringen.

Voor mij is het so far (laten we een slag om de arm houden, als jonge moeder) totaal anders. De baby voelt als een verrijking, is onderdeel van ons gezin en mijn leven voelt nog steeds vrij en vol avontuur.

Ik schreef in mijn vorige blog met betrekking tot borstvoeding wel over vrijheid, maar ik ervaar op enkele uitzonderlijke momenten na totaal geen beperking in die van mij. Wel is er een nieuw avontuur bij gekomen, een nieuwe prachtige rol in mijn leven: die van mama zijn.

Om mijn vrijheid te bewaken zorg ik ervoor dat ik minimaal 1 avond per week uit ga, met vrienden/familie/partner. Zodat ik niet alleen moeder ben, maar ook nog ‘Hanneke voordat ik moeder was’ of zoals ik het zelf meer voel: een vrije vrouw (oh yeah). De rebelse Hanneke, werkende Hanneke, speelse Hanneke, partner Hanneke, vriend Hanneke… ze zijn er nog steeds allemaal en ik geef ze heel graag ruimte!

Vandaag is het #internationalwomensday. Een mooi moment om stil te staan bij elke rol die je als vrouw (kan) vervullen en je eigen wensen te laten uitkomen door er ruimte voor te creeeren in je agenda.

You go girl!

xx

Hanneke

PS Eventueel kan je me zaterdag joinen voor een heerlijke dag voor jezelf!

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.