Boekentips: spirituele boeken & persoonlijke groei boeken

spirituele boeken, persoonlijke groei boeken, bewustzijn

Boekentips: spirituele boeken & persoonlijke groei boeken

Elke twee maanden zal ik een aantal boeken die mij inspireren met jullie delen. Spirituele boeken, boeken over persoonlijke groei, boeken over bewustzijn, boeken over yoga, boeken over geluk…

Als jij tips hebt voor mij, of graag wilt dat ik jouw boek lees, laat het me horen in de comments. Leuk!

 

Boek over spirituele groei en voluit leven

Tara Brach – Het leven liefhebben door acceptatie

Super mooi boek met prachtige oefeningen in spirituele groei. Dit boek gebruik ik bij mijn yogalessen en ook om terug te keren naar de basis. Zeer inspirerend met veel praktijkvoorbeelden en oefeningen die je makkelijk thuis kan doen.

Samenvatting boek het leven liefhebben door acceptatie

Bron: Bol.com

“Leer om niet langer je eigen vijand te zijn en iedere minuut voluit te leven! Veel mensen kennen het gevoel tekort te schieten maar al te goed. Er is niet veel voor nodig horen hoe goed iemand anders is, zelf bekritiseerd worden, een woordenwisseling, een fout op het werk om te denken dat we niet goed genoeg zijn. Dit kan leiden tot zelfveroordeling, relatieproblemen, perfectionisme, eenzaamheid en overwerk. Zelfaanvaarding is een proces dat een leven lang duurt. In Het leven liefhebben door acceptatie beschrijft Tara Brach op een open en eerlijke manier hoe zij haar weg heeft gevonden. Via haar persoonlijke verhaal en dat van haar cliënten en leerlingen, geleide meditaties, gedichten en citaten weet zij tot de kern van het probleem door te dringen. Want pas als je begrijpt hoe het gevoel van onwaardigheid is ontstaan, kun je verbinding maken met je echte ik en jezelf leren vertrouwen en omarmen. Tara Brach is psychotherapeut en toonaangevend lerares op het gebied van mindfulness, emotionele genezing en spiritueel ontwaken. Zij is oprichter van de Insight Meditation Community en geeft zeer drukbezochte workshops in binnen- en buitenland.”

Boek over bewustzijn, spirituele groei en vrouwelijkheid omarmen

Elske Feitsma – De authentieke vrouw

Geweldig inspirerend boek dat je aan de hand neemt naar je vrouw-zijn. Mooie oefeningen en makkelijk geschreven. Het gaat er om dat vrouwelijke kwaliteiten weer gezien mogen worden en je jezelf omarmt.

Samenvatting boek de authentieke vrouw

Bron: Bol.com

“Dit boek is voor alle vrouwen die willen thuiskomen in zichzelf. Die verlangen naar een diepere verbinding met hun vrouwelijke natuur en behoefte hebben aan een stevige vrouwelijke basis in zichzelf. Die zelfbewust in het leven willen staan, diep verankerd in hun vrouwelijkheid, hun vrouwelijke lichaam en innerlijke wijsheid.

Hoe ervaar je jouw vrouwelijkheid? Wat is je relatie tot je lichaam, tot je emoties en seksuele energie? Hoe geef je uitdrukking aan jezelf, aan jouw liefde en creativiteit? Welke rol speelt vrouw-zijn in je werk, relaties en bewustzijn? Hoe ervaar je de bedding van je bekken en de wijsheid van je vrouwelijkheid?

Elske Feitsma neemt je in dit boek mee op reis naar jouw vrouw-zijn en vrouwelijkheid. Aan de hand van de zeven chakra’s worden onderwerpen besproken als voeding, emoties, seksualiteit, identiteit, liefde, verbinding, creativiteit, intuïtie en wijsheid. De authentieke vrouw is een ontdekkingsreis naar de vreugde en het mysterie van vrouwelijke wijsheid!”

Boek met mindfulness en wijsheid voor elke dag

Mark Nepo – Leef

Een boek dat ik er heel vaak bij pak. Korte teksten die inspireren voor elke dag. Heel mooi geschreven en echte korte momenten die je terug brengen bij wat echt belangrijk is in het leven. Helaas bij Bol enkel nog tweedehands verkrijgbaar, dit is echt een geweldig boek om te hebben.

Samenvatting boek Leef

Bron: Bol.com

“De boodschap van dit boek: blijf vitaal en verliefd op dit leven, ongeacht de tegenslag die op je pad komt. Het boek bestaat uit 365 reflecties (1 voor iedere dag), die worden besloten met een korte oefening. De oefening zorgt er op originele wijze voor dat geest en zintuigen zich geheel openstellen voor het leven. Een boek vol wonderen, waarin het verhaal van de auteur niet alleen vervlochten is met dat van anderen die worstelen met hun mens-zijn, maar ook met de grote wijsheidstradities.”

Hoor heel graag jouw tips & je reactie als je een van deze boeken kent of gaat lezen.

Liefs,
Hanneke

4 Reactie's
 • Doreth
  Geplaatst op 09:10h, 23 juni Beantwoorden

  Wauw, inspirerend! Heerlijk voor mijn Vakantie naar Java en Bali!
  Thanks <3

  • hanneke megens
   Geplaatst op 09:08h, 26 juni Beantwoorden

   dankjewel Doreth, leuk om te horen! veel leesplezier!

 • Babette
  Geplaatst op 16:41h, 23 juni Beantwoorden

  Wat leuk!!

  Hier wat inspiraties van mij en misschien ook leuke tips voor jou en anderen 😉☺

  Veel inspirerende boeken gelezen, maar 3 steken er voor nu bovenuit!

  Het allereerste boek dat mij echt inspireerde was het boek ‘de kracht van de heks’ van Laurie Cabot, ik kocht het ongeveer 15/16 jaar geleden, toen ik tegen de 20 was, ik vond (en vind) het geweldig!

  Ik laat me graag inspireren door de wijsheid van dieren en natuur en de authenticiteit die zij weer in je naar boven kunnen brengen en dus ook de mensen die erover schrijven, het boek ‘De boodschap van de paarden’ van Klaus Ferdinand Hempfling, heb ik gekocht toen ik richting eind 20 was, vond ik enorm inspirerend (het is zeker geen paarden boek, maar een boek over zijn spirituele zoektocht met behulp van paarden, echt een aanrader!!). Over authenticiteit en authentiek leven!

  Het laatste boek heb ik afgelopen winter gekocht ‘vraag het je beschermengel, creëer wonderen in je leven’ van Linda Goodings. Dit boek is niet alleen een inspiratie maar ook een gids naar dieper bewustzijn van alle energieën om ons heen en hoe daarmee te werken, een inspirerend lees/werkboek dus! ☺

  Ik ben juist begonnen met het schrijven van mijn tweede boek, een heel ander genre dan het eerste, ik hoop dat dit ook mensen mag gaan inspireren als het eenmaal af is! ☺

  De juiste boeken komen op het juiste moment in je leven, net als met al de rest ☺

  Gefeliciteerd 🎉🌼 met de 800 likes, heel erg leuk voor je!! 😀

  En bedankt voor het delen van wat jou inspireert!!

  • hanneke megens
   Geplaatst op 09:09h, 26 juni Beantwoorden

   super leuk Babette dat je het leuk vindt en je zo uitgebreid reageert, dankjewel voor jouw aanraders!

Geef een reactie

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.