Dagboek 10 weken zwanger. Podcast avontuur van veertig weken.

Dagboek 10 weken zwanger. Podcast avontuur van veertig weken.

10 weken zwanger.

De placenta is eind deze week ontwikkeld! Dan gaat de voeding van je baby en afvalstoffen verwerking via de placenta. Je baby begint aan een groeispurt van drie weken. Het hoofdje is nu net zo groot als het lijfje.
Als moeder kan je merken dat je haar voller wordt, je het warmer hebt en je stevigere nagels krijgt. Als je zwanger bent van de eerste is je buik voorlopig nog niet zichtbaar, bij je tweede kindje kan het zijn dat je nu al een klein buikje begint te zien. Vanwege toxoplasmose is het echt belangrijk dat je de kattenbak niet meer verschoont en al je fruit en groente goed wast. Toxoplasmose is ook de reden om enkel goed doorbakken vlees te eten. Als je zwanger bent van een tweeling kan het zo maar zijn dat je nu al flink bent aangekomen door al het extra bloed en vruchtwater en waarschijnlijk zie je dan ook al een buikje. Je borsten veranderen, tepels verkleuren donkerder.
Iets heel anders. Je kan gewoon seks hebben als je zwanger bent… ik zeg doen 😉
Dan mijn update, ik heb bijna een afspraak bij de verloskundige, nu kan je nog zo mooi de hele baby zien op de echo. Ik voel me super goed, heb energie, echt fijn. Wel ontzettend veel honger.
Heb jij het nieuws al aan iedereen verteld? Wij dit keer niet live aan iedereen maar dat is wel aan te raden en ook om ze op de hoogte te houden. Vinden mensen leuk.
Probeer te genieten van deze negen maanden, ze komen nooit meer terug. Als je buik zichtbaar wordt reageren nog meer mensen heel leuk op je kan je vast naar uit kijken.
Tenslotte heb ik een aantal dingen voor je opgeschreven die ik met je wil delen. Laat je leiden door je lichaam en je baby. Plan tijd in voor jezelf, zeker als je al kindjes hebt. Lummel maar wat aan, laat je perfectionisme los. Neem tijd voor mensen die je dierbaar zijn. Lees wat je voedt, eet wat je voedt, leef wat je voedt. En geniet ervan als je partner jou en je baby aandacht geeft. Wat een liefde.

www.avontuurvanveertigweken.nl
www.avontuurvanheerlijkleven.nl

http://avontuurvanheerlijkleven.libsyn.com/10-weken-zwanger-avontuur-van-veertig-weken-podcast

Luister en download hier

wil je goed voorbereid zijn op je bevalling? volg Hanneke’s online zwangerschapscursus avontuurvanveertigweken.nl! 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.