Zwangerschapsyoga & doula | doula utrecht, amersfoort, veenendaal, utrechtse heuvelrug, zeist
doula utrecht, doula amersfoort, doula veenendaal, doula utrechtse heuvelrug, doula zeist
doula utrecht, doula amersfoort, doula veenendaal, doula utrechtse heuvelrug, doula zeist
16601
post-template-default,single,single-post,postid-16601,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Doula Utrechtse Heuvelrug

Doula Utrechtse Heuvelrug

Doula bij je bevalling.

Mijn wens is dat je als vrouw helemaal vrij bent in je keuzes rondom jouw bevalling. Maar dan moet je wel de kennis hebben wat je opties zijn. Een vrije, natuurlijke geboorte is waar ik in geloof. Wij vrouwen zijn gemaakt om te baren en ook jij kan jouw kindje gezond ter wereld brengen. Wat jouw wens rondom je bevalling ook is, ik ben er graag voor je en werk volgens de laatste wetenschappelijke inzichten.

“Een vrije, natuurlijke geboorte is waar ik in geloof.”

De reden dat ik je wil steunen tijdens je zwangerschap, bevalling en daarna is mijn eerste, geweldige, ervaring met zwangerschap. Zo intuitief, zo puur, zo dichtbij mezelf en gelukkig. Tijdens de bevalling ontdekte ik echter dat je nog zo kan willen vertrouwen op je eigen natuur, je instinct, je bent echt afhankelijk van degenen die op dat moment aanwezig zijn in het verloop van je bevalling. Je partner, verloskundige, verpleegkundige, gynaecoloog, doula… Je team zijn degenen die jou die space, die ruimte moeten bieden om ook echt alle tijd te krijgen om je eigen wijsheid te kunnen volgen en je opties te kennen.

Verassend vond ik, want ik had verwacht dat elke vrouw wel op haar manier zou kunnen baren en dat de natuur altijd voorop zou staan. Maar zo werkt het niet. Als je zelf jouw opties niet kent krijg je vaak slechts een optie te horen en weet je niet wat er nog meer mogelijk is. Nu ik zwanger ben van mijn tweede en heel veel kennis heb vergaard rondom zwangerschap en bevallen weet ik wat er nodig is.

“Ik had verwacht dat elke vrouw wel op haar manier zou kunnen baren en dat de natuur altijd voorop zou staan. Maar zo werkt het niet.”

Ik help je graag in het vormgeven van je bevalling en alle keuzes die je tijdens je zwangerschap moet maken. Zodat je tijdens het baren vol vertrouwen bent en weet dat je in goede handen bent. Zodat je jouw instinct durft te volgen en er alleen wordt ingegrepen indien noodzakelijk en met jouw toestemming. Dat je je volledig durft over te geven en controle durft los te laten omdat je weet dat je gezien en gehoord wordt. Hoe het verloop ook zal gaan, je voelt je gezien en gehoord omdat je voelt dat je er helemaal mag zijn.

Als doula ben ik er voor jou en (als je die hebt) je partner. Zodat jij volledig kan opgaan in het baren, hij precies weet hoe hij (zij) er optimaal voor jou kan zijn en jij alle steun krijgt die je nodig hebt. Partners bij de bevalling zorgen voor minder pijn. Doula’s voor minder pijn, minder keizersnedes, minder medische ingrepen, minder inknippen van het perineum, minder medicatie. Het blijft jullie moment, jullie kindje, jullie liefde. Ik ben er waar nodig en geef jullie alle ruimte om op te gaan in elkaar. Deel mijn kennis waar nodig en ben er voor jou als vrouw.

“Je bevalling blijft je jouw leven lang bij en is de meest bijzondere reis die je ooit zal maken.”

Je gezien en gehoord voelen tijdens het baren maakt bevallen tot het meest magische moment van je leven. Een prachtig moment waarop je jouw kindje ontmoet. Bevallen waar jij wilt, met wie jij wilt en hoe jij het wilt heeft de meeste kans van slagen met het juiste team om je heen. Ik steun je graag door aanwezig te zijn bij je bevalling. Vooraf maken we kennis en bespreken we jouw/jullie wensen, het maakt mij niet uit welke keuzes je maakt, als ze voor jou goed voelen wil ik er voor je zijn.

Voordelen van een doula bij je bevalling: 

 

 • 50% minder keizersnedes
 • 25% kortere duur van de bevalling
 • 60% minder verzoeken om een ruggenprik
 • 40% minder gebruik van medicinale kunstmatige oxytocine (‘inleiden’)
 • 30% minder verzoeken om pijnbestrijding
 • 40% minder gebruik vacuümpomp

 

Tijdens de bevalling wordt je baby geboren en als moeder wordt je ook elke bevalling opnieuw geboren. Het is magisch om je tijdens deze transformerende, spirituele reis veilig, geborgen en gedragen te voelen.

Als doula sta ik volledig in dienst van jou als barende vrouw. Vanuit oerkracht en diep innerlijk weten verbinden we vanuit onze ziel. ‘Holding the space’ is wat ik doe zodat jij je gedragen en veilig voelt. Juist als je helemaal op je gemak bent onstaat de ruimte die nodig is om je instinct te kunnen volgen.

Ook als er keuzes gemaakt moeten worden tijdens de bevalling help ik jou (en je partner) om ervoor te zorgen dat je de voordelen, nadelen en alternatieven kent zodat je een keuze kan maken die op dat moment het beste voelt voor jou en je baby.

Je weet nooit hoe je bevalling zal verlopen en juist dan is het fijn om gehoord en gezien te worden en beslissingen te kunnen nemen die in het moment juist zijn. Zodat de geboorte van jullie kindje je jouw leven lang sterkt.

 • Gratis kennismaking waarna jij/jullie en ik bepalen of we samen verder willen,
 • 2 afspraken tijdens je zwangerschap,
 • onbeperkt email contact,
 • 1 post partum bezoek,
 • aanwezigheid bij je bevalling,
 • dag en nacht on call week 38-42,
 • cadeau: gratis deelname aan de zwangerschapscursus avontuur van veertig weken.

Totale pakket: 1000,-

Gratis kennismaken? 

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.