
26 okt Gezond bananenbrood | Healthy bananencake
Bananenbrood, bananencake, bananabread, bananacake,
Je zou er een tongbreker van kunnen maken. Wie weet ken je nog een variatie? Ik lees ‘m graag in een reactie.
Dit bananenbrood is echt het beste recept ooit. Lukt (bijna) altijd, is gezond, smeuïg en lekker. Geen lijnzaad? Doe dan een extra ei.
Ingrediënten bananencake recept:
- 3 bananen
- 150 gram witte amandelen (of amandelmeel)
- 1.5 tl bakpoeder/baking soda
- 1 grote el lijnzaad (of weglaten en een extra ei)
- 1 el water
- 2 el honing
- 2 eieren
- snuf kaneel of snuf koekkruiden
Boven onderwarmte oven 170 graden (dus geen hetelucht), 1 uur.
Maal witte amandelen tot meel in de keukenmachine. Of neem kant en klaar amandelmeel. Daarna lijnzaad en bakpoeder erbij, mixen maar.
Dan overige ingredienten toevoegen, opnieuw mixen.
Bakvorm invetten met roomboter of wat je ook in huis hebt, mengsel in bakvorm doen en een uur in de oven zetten.
Erg lekker als het net genoeg afgekoeld is om te eten en ook daarna nog uit de koelkast.
Veel bakplezier!
Hanneke
PS dit recept is ook leuk om met je peuter samen te maken.
Geen reactie's