Jaaaa dit klinkt gek en is te gek!!
Trek je feestjurk maar aan want we gaan helemaal los met groente.

Waarom zou je die vitamientjes alleen in de avond of middag eten? Mijn vriend kan onbijten met spinazie, kikkererwten en rode kool… Maar dat gaat me wat ver. Dit recept is super lekker, smaakt als een ontbijt en is heel erg gezond want je eet 300 gram groente als ontbijt!

Waarom veganistisch?

Ondanks dat ik een alleseter ben vind ik het leuk zo nu en dan te experimenteren met veganistische recepten. Goed voor het milieu en voor mezelf. En ik moet bekennen dat ik twee weken verslaafd ben geweest aan dit veganistische ontbijt. Groente smaakten me namelijk even niet zo en op deze manier kreeg ik toch alle voedingsstoffen binnen. Plus het is gewoon echt heel lekker. Maar eerlijk is eerlijk, de voorbereiding kost veel tijd en ik ben -niet echt (echt niet)- van het sunday prepping dus ik moest me er even toe zetten.

Het is het waard!

Hier komt het veganistische ontbijt recept

Plus opties naar keuze voor een warme, frozen en koude variatie.

Witte amandelpasta geeft een neutralere smaak dan bruine amandelpasta of hazelnootpasta. Kokosolie maakt het nog neutraler.

De laatste optie (met kaneel) kan je ook warm of koud maken, voeg dan 100 ml water minder toe.

Fruit kan je altijd mee blenden, maar ik serveer het er soms liever los bij. Beiden zijn supèr.

Alle ingrediënten zijn verkrijgbaar bij grotere biologische supermarkten.

veganistisch ontbijt yoga

Ingrediënten veganistische ‘yoghurt’ als ontbijt

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 3 minuten

Voor 1x ontbijt de voorbereiding:

  • 120 gram gestoomde (of gekookte) bloemkool in roosjes
  • 120 gram gestoomde (of gekookte) pompoen in blokjes
  • 60 gram gestoomde (of gekookte) courgette in halve maantjes

Ik koos er zelf voor een hele bloemkool, 2 courgettes en een hele pompoen te stomen. Daarna heb ik een deel direct gegeten (variatie 1), een deel in de koelkast bewaard (variatie 2) en een deel ingevroren (variatie 3 & 4). Let op dat de stukken niet te groot zijn, dat kan je blender niet waarderen 😉

Veganistisch ontbijt variatie 1 (warm)

  • de ingrediënten van de voorbereiding, nog warm
  • 1 el chiazaad
  • 1 el lijnzaad
  • 100 ml water
  • 1 el witte amandelpasta (of bruine, of hazelnootpasta, of evt. kokosolie)
  • 1/2 limoen het sap (of evt. van 1/4 citroen)
  • 1,5 koffielepel erythritol (of evt. een el honing of agavesiroop)
  • mespuntje pure vanille poeder (dit is een duur, mini potje met zwarte vanille)
  • 1 tl chlorella
  • 100 gram bessen/frambozen/banaan naar keuze
  • topping: muesli (zoveel als je wilt, ik houd van lekker veel)

Doe alles BEHALVE chlorella, bessen/frambozen/banaan en muesli in de blender. Mix! Proef… Je kan de chlorella en het fruit ook mee blenden als je wilt. Versier met fruit, noten en muesli.

Tip: het beste is om chiazaad en lijnzaad alvast een nachtje te weken in een klein beetje koud water. Voeg dan iets minder water toe, meer toevoegen kan altijd, minder niet.

Veganistisch ontbijt variatie 2 (koud)

  • de ingrediënten van de voorbereiding, koud
  • 1 el chiazaad
  • 1 el lijnzaad
  • 100 ml water
  • 1 el witte amandelpasta (of bruine, of hazelnootpasta, of evt. kokosolie)
  • 1/2 limoen het sap (of evt. van 1/4 citroen)
  • 1,5 koffielepel erythritol (of evt. een el honing of agavesiroop)
  • mespuntje pure vanille poeder
  • 1 tl chlorella
  • 100 gram bessen/frambozen/banaan naar keuze
  • topping: muesli (zoveel als je wilt, ik houd van lekker veel)

Doe alles BEHALVE chlorella, bessen/frambozen/banaan en muesli in de blender. Mix! Proef… Je kan de chlorella en het fruit ook mee blenden als je wilt. Versier met fruit, noten en muesli.

Tip: het beste is om chiazaad en lijnzaad alvast een nachtje te weken in een klein beetje koud water. Voeg dan iets minder water toe.

Veganistisch ontbijt variatie 3 (frozen)

  • de ingrediënten van de voorbereiding, bevroren
  • 1 el chiazaad
  • 1 el lijnzaad
  • 200 ml water
  • 1 el witte amandelpasta (of bruine amandelpasta, of hazelnootpasta neeee geen nutella you bastard, of evt. kokosolie)
  • 1/2 limoen het sap (of evt. van 1/4 citroen)
  • 1,5 koffielepel erythritol (of evt. een el honing of agavesiroop)
  • mespuntje pure vanille poeder
  • 1 tl chlorella
  • 100 gram mango/bessen/frambozen/banaan naar keuze
  • topping: muesli (zoveel als je wilt, ik houd van lekker veel)

Doe alles BEHALVE chlorella, mango/bessen/frambozen/banaan en muesli in de blender. Mix! Proef… Je kan de chlorella en het fruit ook mee blenden als je wilt maar dan heb je zo weinig verschil in smaak met eten… daarom heeft los mijn voorkeur. Versier met fruit, noten en muesli.

Tip: het beste is om chiazaad en lijnzaad alvast een nachtje te weken in een klein beetje koud water. Voeg dan iets minder water toe.

Veganistisch ontbijt variatie 4 (frozen cinnamon)

  • de ingrediënten van de voorbereiding, uit de diepvries: nog bevroren
  • 1 el lijnzaad
  • 200 ml water
  • 1 el BRUINE amandelpasta
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel stevia (of evt. een el honing of agavesiroop of erythritol)
  • topping: aardbeien, cacao, muesli (zoveel als je wilt, ik houd van lekker veel)

Doe alles BEHALVE topping in de blender. Mix! Proef… Versier met fruit, kaneel en muesli.

Laat me weten hoe het smaakte!!

Liefs,
Hanneke

Liever lui dan moe? Proef dit (en andere recepten) tijdens een yoga retreat.

Avontuur van h’eerlijk leven yogaretreats

Yogaweekend aan zee, stilteweekend aan zee, stilteweekend in de natuur, yoga midweek aan zee, yogaweek op Ibiza, tijdens alle retreats van Avontuur van h’eerlijk leven serveren we glutenvrij, vers en vegetarisch eten. De geheimen uit de keuken delen Italiaanse oma’s niet… maar omdat er zo veel vraag is naar Hanneke’s recepten delen wij ze wel. Lekker smullen en ons vooral wel verklappen of het thuis net zo goed smaakte!

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.