misschien niet zo easy als je van me gewend bent…. maar wel vol liefde!
Ingrediënten voor een salade (goede lunch) voor 1 persoon:
- Andijvie 1/4 van een kleine krop (of 1 klein zakje voorgesneden)
- Handje gemengde sla naar keuze, botersla past er goed bij
- 1 kleine tl tahin (soms schrijven ze tahini op de pot, is hetzelfde)
- Vers sinaasappelsap van een halve sinaasappel
- 4 tl lekkere olijfolie
- 1 tl komijnpoeder
- handje verse peterselie
- 1/4 bakje kiemen bijvoorbeeld alfalfa
- 1/2 potje = 200 gram voorgekookte kikkererwten (linzen is ook lekker)
- Zout
- Drie worteltjes
- 5 cherrytomaatjes
- 1/3 kleine bloemkool
- kerrie
- Extra olijfolie voor wortel en bloemkool
- 3 el pompoenpitten
- 50 gram geitenkaas (zachte)
- optioneel: kant en klare slasaus // pecannoten extra
Bereiding van deze gezonde salade voor een persoon
Verwarm de heteluchtoven op 200 graden, of gewone oven op 220 graden.
Snijd de wortels in schuine reepjes.
Snijd de bloemkool in dunne plakken van een 1/2 cm.
Meng bloemkool met 1/2 el olijfolie, 1 tl kerrie en 1 tl zout.
Meng wortel met 1/2 el olijfolie.
Bedek een bakplaat met bakpapier, leg daarop bloemkool en wortel, bak 15 minuten in de oven.
Ondertussen was en snijd de andijvie en sla.
Leg op een bord.
Maak dressing van:
1 tl tahin, verse sinaasappelsap, 4 tl olijfolie, 1/2 tl zout, 1/2 tl komijn.
Goed mengen, proeven of het smaakt, evt extra olijfolie en dan 2/3 over de sla gieten.
Daarna:
Halveer de cherrytomaatjes.
Rooster de pompoenpitten op halfhoog vuur tot ze poppen (dit doe je zonder olie)
Schep kikkererwten, bloemkool, wortel, tomaatjes op de sla.
Schenk de rest van de dressing erover.
Daarover heen de kaas brokkelen.
Serveer met kiemen, pitten en verse peterselie.
Laat me (met foto) weten wat jij ervan gemaakt hebt :))))
Liefs,
Hanneke
Meer h’eerlijke geheimen ontdekken uit mijn keuken? Kom ze proeven tijdens een retreat! www.avontuurvanheerlijkleven.nl