Lekker glutenvrij brood…

Deze geweldig goed vullende & lekkere godin staat bijna elke yoga retreat wel een keer op het menu.

Bereidingstijd: 10 minuten.

Baktijd: ongeveer70 minuten.

Ingrediënten glutenvrij brood

  • 70 gram zonnebloempitten
  • 200 gram pompoenpitten
  • 200 gram hazelnoten (witte, of witte amandelen)
  • 130 gram boekweitmeel
  • 1 tl himalaya zout
  • 3 el chiazaad (optioneel)
  • 5 flinke eetlepels psyllium vezels (zonder dit ingrediënt mislukt je brood…)
  • 4 el kokosolie
  • 450 ml warm water

Kom, cakevorm, weegschaal, oven

Bereidingswijze glutenvrij brood

  1. Alle droge ingrediënten mengen.
  2. Dan olie en water toevoegen en blijven roeren tot het plakkerig wordt.
  3. Bakpapier in bakvorm leggen of bakvorm invetten. Mengsel er in doen.
  4. 45 minuten bakken op 160 graden. Dan omdraaien (brood uit de vorm op bakpapier storten) en nog 25 minuten bakken op 175 graden.
  5. Checken of je brood gaar is: klop op je brood. Klinkt het hol? Dan is je glutenvrije brood klaar.

We serveren dit brood met ei, avocado, gezouten boter, notenpasta…

Maar ook lekker met kaas of hagelslag!

Liefs,

Hanneke

Avontuur van h’eerlijk leven yogaretreats

Yogaweekend aan zee, stilteweekend aan zee, stilteweekend in de natuur, yoga & dans week in Portugal, yogaweek op Ibiza, tijdens alle retreats van Avontuur van h’eerlijk leven serveren we glutenvrij, vers en vegetarisch eten. De geheimen uit de keuken delen Italiaanse oma’s niet… maar omdat er zo veel vraag is naar Hanneke’s recepten delen wij ze wel. Lekker smullen en ons vooral wel verklappen of het thuis net zo goed smaakte!

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.