Sophie werkt vanaf nu achter de schermen met me samen, hier deelt ze haar ervaring met haar eerste yoga retreat. We stellen Sophie voor in de nieuwsbrief van volgende week!

De ultieme ontspanning?

Eerlijk toegegeven, ik vond het eng, spannend, werd er rusteloos van en wist niet goed wat ik ervan moest verwachten. Best raar eigenlijk want ´het´ zou juist het tegenovergestelde -de ultieme ontspanning- moeten bieden.

Voor alles is er een eerste keer, en deze keer was het míjn eerste keer, in stilte.

Geen woorden, geen muziek, alleen ik en mijn gedachten. Ik kon me er vooraf geen concrete voorstelling van maken.

Wat mijn gedachten vooral bezighield was dat ik de stilte niet alleen zou ervaren, dat zou gemakkelijk zijn. De stilte vond plaats tijdens een yoga retreat samen met 16 andere vrouwen, tijdens een diner.

Een lach, een traan, een kriebel in mijn buik, een pijntje, het mocht er allemaal zijn en ik genoot er van.

Achteraf kan ik zeggen dat het heerlijk was. Zo rustig, zo fijn. Geen meningen en geen oordelen van anderen. Gewoon even echt met jezelf zijn. Een lach, een traan, een kriebel in mijn buik, een pijntje, het mocht er allemaal zijn en ik genoot er van. De belevingen leken meer intens.

En juist het niet alleen zijn, maar wel het bezig zijn met je eigen beleving ervaren maakte het voor mij een bijzonder moment. Niets met elkaar hoeven maar wel voelen dat er anderen om je heen zijn. Elkaar met een blik of een gebaar extra ‘steun’ kunnen bieden waar nodig. Of zelfs dat niet en gewoon genieten van de ultieme rust.

Hoewel ik vooraf dacht dat ik na dit diner direct op zoek zou gaan naar iemand om mee te praten, dingen te delen over de stilte, mijn gedachten of wat dan ook verliet ik juist de tafel in stilte en genoot ik nog even verder van de rust.

Sommige dingen lijken me zo eng en daarom doe ik ze niet.

Ik weet het allang, maar ga er na deze ervaring aan toegeven. Sommige dingen lijken me zo eng en daarom doe ik ze niet. Anderen of ikzelf hebben er een oordeel of gevoel over, terwijl we eigenlijk nog geen kennis hebben genomen van datgene – niet weten wat het is.

De kracht van de stilte is geweldig! Hanneke had me in het verleden wel eens uitgenodigd om samen op stilte weekend te gaan, maar dat leek me maar niets. Zij had het over rust en bezinning, maar mij leek het ongemakkelijk en vooral: saai.

Gelukkig heb ik nu zelf mogen ervaren hoe mooi stilte kan zijn en hierin zou ik jou graag meenemen. We nodigen je van harte uit tijdens een van onze Yoga weekenden in sociale stilte of Stilte retreats.

En inderdaad, misschien is het niets voor jou, maar misschien ook wel.

Wat ik meeneem is dat ik vaker dingen ga doen die buiten mijn comfortzone liggen. Op ontdekkingstocht, op avontuur van h’eerlijk leven 🙂
Omdat het me leerde hoe mooi dat juist kan zijn.

Onbevooroordeeld eerste keer momentje, misschien voegt het iets fantastisch toe!

Vanaf nu ga ik minimaal 1 x per maand een ‘Onbevooroordeeld eerste keer momentje’ inbouwen in mijn leven. Even de tijd nemen voor iets waar ik normaal gesproken niet aan toe kom of iets wat me spannend lijkt. Het is immers het proberen waard of het misschien juist iets fantastisch kan toevoegen aan mijn leven.

Join me?

Ook namens Hanneke, veel liefs,

Sophie

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.