Het gevoel dat je in een flow zit, ken je dat? Heerlijk vind ik het! Als ik eenmaal lekker aan de slag ben met iets dat me ‘ligt’, waar ik volmondig ‘ja!’ op zeg, gaat het vaak als vanzelf. Ik geniet van het moment én van het resultaat.

Bij de fysiotherapeut had ik een gesprek over doen wat als vanzelf gaat. Zij zei me, als ik een yogales moet geven, dan heb ik geen idee hoe. Terwijl een onvoorbereide sportles geven haar heel makkelijk af gaat. Ze tekende een cirkel op papier wat ‘je kern’ moet voorstellen. Iedereen heeft zo’n kern.

Als je dingen doet die bij jouw kern passen, gaat het leven als vanzelf.

Dat zette me aan het denken. Tijdens mijn eerste sollicitatiegesprek vroegen ze constant naar ‘hoe ik dat dan deed. Of hoe ik dat voor elkaar kreeg’. Mijn antwoord… ‘gewoon’.

Voor mij gingen de dingen waar ik over vertelde als vanzelf, zonder nadenken. Maar om er woorden aan te geven bleek fijn. Het laat je namelijk inzien wat jou uniek maakt en dat is leuk om te weten!

Vraag jezelf daarom eens af:

Wat is mijn kern?
Wanneer gaan dingen voor mij als vanzelf?

Je kan hiervan een lijstje maken, een week lang bijhouden wanneer dingen ‘gewoon’ 😉 gaan. Moeiteloos.

Bij mij bijvoorbeeld, tijdens het geven van een yogales, dan denk ik niet na. Blogs schrijven, dat gaat vanzelf, zeker als ik ‘tegen iets aanloop’ in mijn leven. Retreats verzorgen, geweldig! Ik houd ervan gastvrouw te zijn, de ontmoetingen, sfeer scheppen, koken, verzorgen, yoga geven…

Maar… hoe WEET ik nu wat ik wil? Hoe maak ik keuzes?

Allereerst door bovenstaande vragen te beantwoorden. Het luisteren naar je eigen-wijsheid vind ik heel waardevol. Yoga helpt me bijvoorbeeld om mijn lijf weer te voelen en innerlijke wijsheid te horen.

Als jij weet wat jouw kern is, wat voor jou belangrijk is, kan je daar je leven op afstemmen en hoef je je niet meer zo vaak te laten leiden door anderen. Dat geeft vrijheid!

En… volg je intuïtie, je kan eventueel regelmatig een hand op je onderbuik leggen en een op je hart om vaker stil te staan bij de wijsheid in je lijf. De eerste ingevingen die we daarna vaak aan de kant schuiven omdat ‘het gek is’ of ‘niet hoort’ zijn helemaal niet raar, het zijn wijze raadgevers.

Ga na bij wie je hulp zoekt bij het maken van een keuze… heel vaak stel je de hulpvraag niet voor niets aan die persoon. Je vader gaat je vast iets anders adviseren dan je liefje of je spirituele vriendin. Zo weet je zelf misschien al wel wat je graag voor antwoord zou willen op je vraagstuk 🙂

Aan wie je de hulpvraag stelt vertelt je vaak het antwoord al

Tenslotte: kies. Je doet wat op dit moment het beste is, anders had je wel anders gedaan. En mocht het helemaal niet passen, je mag altijd opnieuw een keuze maken. Lekker he?!

Liefs,

Hanneke

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.