Soms zijn er van die dagen dat het beter morgen kan zijn. Dat dingen niet lopen zoals je hoopt, dat je moe bent, dat je nergens zin in hebt dat het even allemaal ronduit klote is. Ik heb ze zelden, maar gisteren had ik zo’n dag.

Eergisteren nog zat ik op mijn roze wolk, de baby gezond, ik werd gebeld door een journalist voor een vijf pagina groot artikel over een stilteweekend in het grootste vrouwentijdschrift van Nederland…

 

ze had gezien dat ik nog deze maand enkel een yoga retreat had staan, maar ze was zo enthousiast over Avontuur van h’eerlijk leven dat ze me toch belde en de yoga retreat ging voorleggen aan de redactie. Ze noemde dat ze daarnaast ook Tijn Touber (watttt ik en Tijn in een zin, wat een compliment) had benaderd.

Hoopvol wachtte ik af, hoe mooi zou dat zijn. En hoe bijzonder, aangezien het een extra yogaweekend is en ik daarom nog een plek vrij heb. Het moest zo zijn.

Maar nee, helaas. De journalist bleef enthousiast, maar de redactie wilde een echt stilte weekend.

Nou geloof ik er heilig in dat er dan iets beters komt, ik voel zelfs dat dit niet lang zal duren. Maar toch, ik baalde enorm en zag het even niet in.

En er waren nog een paar van die stomme irritante dingen.

 

Zoals dat ik eigenlijk moe was maar de voorraadkasten plunderde in plaats van naar bed ging, met buikpijn en spijt als gevolg. Je kent het vast wel.

En uitdagingen voor mijn groeiende bedrijf, begrijp me niet verkeerd, daar ben ik onwijs trots op en gelukkig mee!! Maar nu werk ik soms (veel) te veel en moet ik dingen gaan uitbesteden, wat me gisteren tranen kostte omdat het niet altijd makkelijk is om te zorgen dat het dan nog allemaal blijft passen bij wie ik ben en wat ik echt wil realiseren in de wereld.

Waarom ik dit met je deel? Alles wat je aandacht geeft groeit.

Het is altijd goed om positief te zijn, om te manifesteren, om positieve gedachten en gevoelens en wensen te delen. Maar ik wil dit met je delen omdat ook shit er mag zijn. Als je het onkent is het niet weg, maar gaat het onderhuids woekeren. En blijft het bestaan. Je kan een keer een baaldag hebben. Je mag best ergens over inzitten. Iets mag pijnlijk of verdrietig zijn, je angst aanjagen of woedend maken. Je kan jezelf een keer vergeten, de mist in gaan. Het mag er allemaal zijn.

Als je zo’n dag hebt, ga op tijd naar bed, neem rust en weet dat het morgen weer anders is.

Het leven is een prachtig avontuur van ups en downs. En gelukkig kan je dat vaak een dag later al weer zien.

Zoals vandaag dat de zon schijnt en ik met nieuwe moed en mijn vertrouwde blik vol enthousiasme naar de dingen kijk.

Authentiek zijn is alles van jezelf omarmen.

Ik wens je een heel erg mooi weekend en veel liefde!

Liefs, Hanneke

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.