Jong blijven willen we allemaal. Net zoals er goed uitzien. Maar wat moet je daarvoor wel en niet smeren? Of slikken? Nederland slikt wat weg las ik in de LINDA. En dan heb ik het niet over drugs maar over vitamines. Dat en een weekendje weg inspireerde me tot deze blog over jong blijven en gezonde huidverzorging.

Een paar weken geleden was ik met vriendinnen weg en ze verbaasden zich over de fles sesamolie op de badkamer.

Yep, die is van mij. Ik smeer mezelf er mee in, gebruik het om mijn gezicht te reinigen en als nachtcrème.

Krijg je daar geen pukkels van? Nee.

Handig 1 fles voor alles! Yes.

Mooi van binnen en van buiten

Zelf neem ik multivitamines en –als ik niet zwanger ben- slik ik antioxidanten en soms nog wat extra supplementen. Zo hoop ik dat mijn lichaam gezond en fit blijft. Ouder worden vind ik prima maar dan wel graag gezond, stralend en vitaal.

Natuurlijk zorgt ook sporten voor gezonde blosjes en helpt gezonde voeding mee om er lekker uit te zien. Maar vandaag ga ik het hebben over uiterlijke verzorging.

Gemakkelijk gezond, stralend en vitaal.

Het liefst gebruik ik biologische verzorgsproducten en make-up. Echter heb ik nog niet van alles een fijne biologische optie gevonden, dus van nagellak en make-up gebruik ik ook reguliere varianten. Ook omdat het nu nog zo veel makkelijker verkrijgbaar is. Maar waar mogelijk smeer ik zo min mogelijk troep op mijn huid, zodat mijn lever dat niet hoeft te verwerken.

Hierbij mijn natuurlijke verzorgingstips voor een stralende huid

Kokosolie, sesamolie of olijfolie als reinigingsmelk, bodylotion en nachtcrème.

Nodig: olie naar keuze & washand. Liefst een witte washand, dan zie je goed of je gezicht echt schoon is. Neem elke dag een schone washand! Anders smeer je de troep van gisteren weer op je gezicht.

Reinigen: Maak je gezicht vochtig met lauw warm water en de washand. Neem ongeveer een eetlepel olie in je hand en smeer je hele gezicht (en hals als daar make-up zit) in. Dan met een lauw warme vochtige washand je gezicht afnemen. Een aantal keer. Uiteindelijk gebruik ik de washand binnenstebuiten voor een schone laatste veeg over mijn gezicht. Klaar!

Olie als bodylotion: smeren maar 🙂

Je kan elke olie voor alles gebruiken. Vet makkelijk.

Appelazijn gemengd met water of 70% alcohol als tonic en tegen pukkels.

Nodig: appelazijn (biologisch), wattenschijfjes, eventueel alcohol.

Meng je appelazijn vooraf met water, een derde appelazijn, twee derde water of… easypeasy bevochtig je wattenschijfje met een klein beetje water en daarna met appelazijn. Deppen op onzuivere plekjes. Liever niet wrijven, dat is te agressief.

Voor de alcohol. Die dep ik alleen als ik al een puistje heb en alleen op dat plekje. Je kan hem ook drinken, vaak kijk je dan ook heel anders naar jezelf 😉

Voor overdag: Weleda/dokter Hauschka/Biosolis.

Altijd een gezichtscrème met factor smeren om je huid te beschermen tegen veroudering. Zowel in de winter en de zomer. Ik gebruik meerdere merken, maar Weleda, dokter Hauschka en Biosolis zijn mijn favorieten. Fijn als je basis biologisch is, daarover kan je dan je make-up aanbrengen.

Let’s shine!

Hanneke

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.