Nog maar net terug uit de zon en ik heb alweer zin om te gaan. Want wat is Nice fantastisch! Een geweldige stad met een enorme diversiteit aan mensen, heerlijk eten, een lekker zonnetje, mooie steegjes, prachtige oude gebouwen en niet te vergeten hele fijne terrasjes.

Ook zijn er nog tal van leuke musea, kan je er goed shoppen en zijn er diverse yoga scholen. In vijf dagen nog lang niet alles gezien. Maar wel enorm genoten! En dat genot deel ik graag ūüôā

Fijn strand in Nice (inclusief glutenvrije lunch)

Als je naar zee wilt neem dan de trein (vijf minuten) naar Villefranche sur mer. Daar kan je chillen op het zandstrand, of je in luxe wanen bij de beachclub Deli Bo. Kies je voor het laatste, reserveer dan wel je stoelen want het zit hier in de zomer altijd vol.

Je kan ook nog naar Beaulieu sur mer, iets rustiger en 1 dorpje verderop.

Nice glutenvrij eten

Is redelijk te doen. Glutenvrij eten vinden ze wel wat lastig, zeker als je Coeliakie hebt. Bijna nergens kennen ze het verschil tussen hipster glutenvrij en echt glutenvrij eten. Maar uiteindelijk: nul keer ziek, geweldig gegeten en super service!

Naast glutenvrije hotspots deel ik ook¬†meteen vegetarische hotspots, omdat mijn zusje vegetarisch eet. So eat your heart out… lovelies.

Bij Illia pasta kan je ook glutenvrij lunchen

De jongen maakt met passie zijn verse pasta, maar ook glutenvrij kan je er terecht voor een echte Italiaanse pasta. Fastfood, maar dan healthy. Het tentje is heel klein, alles wordt vers bereid en als de pasta op is… dan heb je pech.

Hipster plein met alleen maar toffe restaurants

Rue Bonaparte – Place du Pin – Rue Martin Seytour

Net buiten het centrum kan je heerlijk chillen op dit plein vol met terrasjes. Van Braziliaanse specialiteiten gemaakt van cassave, tot uitgebreide borrelplanken met Franse kaas, Italiaanse koffies (je zit hier bijna in Itali√ę) tot tapas. Alles vind je op Place du Pin.

Een must see voor foodies! Ook de sfeer is hier super. Van jong tot oud, alternatief tot chique de friemel, iedereen mixt hier met elkaar. Je t’aime Nice.

Glutenvrij ontbijt en biologische lunch bij O’quotidien in Nice

En ook bij Bioman!

O’Quotidien¬†zit op Place du Pin, Bioman zit in Rue Caissotti. Beiden werken met verse producten die ze van de markt halen. Bij Bioman kan je letterlijk in de keuken kijken en zit er een biologische winkel aan het restaurant(je) vast. Bij Q’quotidien kan je ook shoppen in hun kleine versmarkt of aanschuiven voor een vers bereide (glutenvrije en vegetarische) lunch. Ook Bioman serveert een verse lunch met veel glutenvrije en vegetarische opties.

Glutenvrij ontbijt en diner bij La Paulette

Nog steeds op mijn favo plein Place du Pin… Hier eet je Franse tapas, drink je (als je niet zwanger bent) lekkere wijn en smul je van huisgemaakte chocoladetaart.

La Paulette heeft ook een overdag geheime buurman… die zich ‘s avonds ontpopt tot wijnbar met bourgondische borrelplanken. Als je niet genoeg dagen in Nice blijft wens ik je succes met kiezen.

 

Beste ijsjes ever: Grom glutenvrij ijs Nice

Een Italiaanse keten die 100% glutenvrij is. En lekker!! OMG. We zijn hier zo vaak geweest dat de kok zelfs uit de keuken kwam om ons te begroeten… of zou dat aan de blonde haren liggen?!

Anyhow. Naast dat fantastische ijs ook nog eens leuke jongens achter de toonbank. Wat wil een vrouw nog meer.

Italiaans restaurant in Nice…

Definitely naar La Massaia!! Gerund door een Italiaanse familie (weet ik niet zeker… maar laat het me alsjeblieft blijven¬†geloven) en ze serveren alleen maar fantastische traditionele Italiaanse gerechten. Daarna kan je afsluiten met een ijsje bij Grom ūüėČ

Glutenvrij brood eten in Nice

Bij la femme du boulanger. Je zit hier ook geweldig. Dit restaurant zit naast mijn favo Italiaanse restaurant. De kok is een oud opatje die met vuur in zijn ogen de lekkerste gerechten bereidt. Boterhammen heel erg dik belegd, traditionele franse cuisine, de vrouw van de bakker weet er raad mee.

Vegan lunchen in Nice

Dat kan bij Caju. Was lekker maar heel duur voor de mini porties die je er krijgt. Je kan ook vegan en raw lunchen bij Koko Green, wat ik dan eerder aanraad (de foto van het taartje is gemaakt bij Koko Green, de andere twee bij Caju).


Bonne vacance!

xx

Hanneke

www.avontuurvanheerlijkleven.nl

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.