Verandering door niets te doen en stil te zijn

Verandering door niets te doen en stil te zijn

Afgelopen zaterdag was de eerste spiritual sharing dag. Die ochtend werd ik wakker met het idee dat de naam niet passend was. Althans, hij dekt wel de lading maar spreekt denk ik niet precies het publiek aan dat ik graag bereik. Het is een yoga dag retreat! Een verdiepende, inspirerende dag waarbij je connect met jezelf en geniet van rust & liefde.

Er hadden zich elf mensen aangemeld en vol goede moed ging ik naar Utrecht. Maar op de dag zelf (en de dag ervoor) mailde bijna iedereen af vanwege voornamelijk ziekte. Vreemd. In alle vijf jaar dat ik retreats organiseer was er tot nu toe slechts twee maal iemand ziek voor een weekend…

Intuïtief geloof ik dat de vele afmeldingen kwamen omdat je vooraf niet hoefde te betalen. Een nieuw experiment, waardebepaling achteraf. Ik vond dit een erg leuk idee, dat je dan helemaal zelf mag bepalen wat je wil betalen en ook hoe (sociaal betalen bijvoorbeeld door delen via social media had ik ook tof gevonden). Maar eerlijk, zelf zou ik dat ook ingewikkeld vinden. Want wat is iets je waard als je het helemaal zelf mag zeggen?

Toch ging ik er voor omdat je soms dingen gewoon moet doen. Living on the edge.

En wat was de dag fantastisch! Met een paar meisjes lachten, dansten, yoga-den we en droomden weg in lange diepe shavasana’s… We openden onze harten, waren samen en alleen, zonder eenzaam te zijn. Deelnemers zochten rust, een nieuwe start om voor zichzelf te zorgen, liefdevol samenzijn en dat vonden ze.

Maar een van de mooiste lessen uit de dag was ‘niets doen is ook verandering’. Ga maar eens liggen na een intense dag, of na een zware sport oefening… Merk op wat er verandert door niets te doen. Hoe je hersteld. Hoe je weer oplaadt. Hoe je thuiskomt bij jezelf.

Afrondend. Het was een super leuk experiment, de spiritual sharig dag waarbij je zelf de waarde mocht bepalen. En nieuwsgierige Hollanders, ik ben dik tevreden met de waarde die de deelnemers toekenden aan de dag!

17 juni is het weer zover, al heet de dag nu yoga retreat dag en zie je direct wat die kost omdat dit rust geeft, zeiden ook de deelnemers. Kleine veranderingen om er hopelijk weer een sensationele ervaring van te kunnen maken.

Mocht je zelf zo’n dag retreat willen volgen… of ben je nieuwsgierig wat zo’n dag vol yoga, meditatie en zijn met jou doet? 17 juni kan je er bij zijn —> alle info staat hier.

Liefs,

Hanneke

PS verdien je minder dan 700 euro per maand? Dan mag je er bij zijn voor de helft van de prijs. Vermeld dit dan bij opmerkingen. Ik vertrouw je.

PS nog iets geweldigs wat ik heel vaak zeg en ook meeneem uit deze dag: alles is altijd precies zoals het moet zijn, er is niets anders. Geniet lieve mensen!


Geen reactie's

Geef een reactie

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.