Voor alle yogadocenten.

Wat doe jij eigenlijk ?

Ik ben yogadocent.

Is dat het enige dat je doet?

Ja.

Kun je daarvan rondkomen dan…? 

Deze vragen krijg je als yogadocent zo vaak.

Stel je diezelfde vraag ook aan iemand die parttime als secretaresse of piloot werkt?

Eerst voelde ik nog de behoefte om me te verdedigen. Ik heb ook gestudeerd, ik run mijn eigen bedrijf, ik verdien er genoeg mee, ik werk soms meer dan 50 uur per week…

ego, ego, ego en ook de Westerse ‘hard werken hoort erbij’ mindset.

ja ik werk graag hard en veel.

ja ik ben dol op mijn werk.

en ja, ik ben yogajuf.

hoe vet is dat?!

Herken je dit? Zijn het misschien je eigen twijfels? Durf je je niet over te geven aan dat waar jouw hart het dichtstbij ligt en waar je blij van wordt en dat je dat graag wil delen met anderen?

Je hoeft je niet te verantwoorden, je mag jezelf zijn en je mag je talent in de wereld zetten, (zeker ook :)) als yogadocent.

 Je hoeft ook niet aan iedereen te vertellen waarom, hoe of wat.

Als iemand het alleen belangrijk vindt of je daar van rond kan komen, of dat dit het enige is wat je doet, wat wil je daar dan mee? Iets of niets. Wil je diegene antwoorden, jezelf verdedigen, of diegene wat vragen? Of wil je diegene helemaal niet beter leren kennen.

Allerlei dingen die bij me op komen.

Laat het los.

En omarm jezelf.

En je talent.

Geniet van de prachtige vrijheid, de keuze om je eigen pad te bewandelen en alle mensen die je daarmee mag raken, mag inspireren. Geniet van de ontwikkeling in jezelf en ook van de verbaasde gezichten dat JIJ yogadocent bent. Of dat je dit als enige doet (Naaah ja zeg).

Enjoy life, you’re wonderful!

Delen in spiritualiteit? Weten dat je niet gek bent? Niet de enige? En ook genieten van het samen voelen van de energie en kracht? Mailen mag altijd.

Liefs,
Hanneke

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.